Novinky

V češtině právě vychází nový román nizozemského nositele Mezinárodní Bookerovy ceny Lucase Rijnevelda Ty moje skvostné zvířátko.

Jana a Blanka slavnostně složily slib soudního překladatele a tlumočníka do rukou ministra spravedlnosti ČR.

V českém překladu Veroniky ter Harmsel Havlíkové právě vychází mezinárodní bestseller Mary od nizozemské autorky Anne Eekhout.

V češtině právě vyšel překlad nizozemského bestselleru Aleksandra, který napsala Lisa Weeda a do češtiny jej převedla naše Blanka Juranová.

Dopis pro krále

V nakladatelství Albatros právě vychází revidovaný překlad dobrodružné knížky Dopis pro krále autorky Tonke Dragtové v překladu Jany Pellarové-Irmannové!

Přihlášky na certifikát

Portál k přihlašování na letošní zkoušku CNaVT (proběhne v době od 1. do 15.5.) je otevřen, a to na webu cnavt.org v rubrice „inschrijven“. Externí kandidáti platí 50,- euro, kvůli platbě nebo pro info se obracejte na naši kancelář.

Úvod » Články » Novinky » Přednáška profesora Hanse Rennera

Přednáška profesora Hanse Rennera

23.01.2012

Profesor Hans Renner (1946) se narodil v Praze, kde vystudoval filosofii a historii na Karlově univerzitě.
V roce 1968 po sovětské okupaci Československa opustil zemi a svá studia dokončil na Universitě v Utrechtu, kde rovněž získal doktorát. V letech 1989 až 1990 byl profesorem na Central Michigan University ve Spojených státech. Působil profesor středoevropských dějin na Universitě v Groningen v Nizozemsku. A jako vyučující hostoval např. na Institutu pro mezinárodní vztahy Clingendael nebo Nizozemské vojenské akademii. Profesor Renner je od roku 2010 nositelem Řádu Oranje Nassau.

Česko-nizozemské vztahy jsou problematikou, které se pan profesor věnuje řadu let a o níž napsal již několik studií. Jeho hluboké znalosti a vypravěčský talent jsou zárukou toho, že nás čeká nezapomenutelný večer.

"Češi a Nizozemci dříve a nyní"
O Češích a Nizozemcích ve 20. století až dodnes.
Co je spojuje a v čem se liší?
přednáška znalce česko-nizozemských dějin a vztahů
prof. Dr. Hanse Rennera

Středa 29. února 2012 v 18.00 hod

K-Centrum, Senovážné náměstí 23, Praha 1
Sál č. 16 v přízemí

Karlova 18, Praha 1 - Staré Město, +420 222 220 777, Mobil: +420 603 553 789 nebo +420 603 782 819
info@ntcntc.cz, www.ntcntc.cz

Realizace a SEO CCN PLUS s.r.o.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací